Sosyal Medya

YaÅŸam

Muzaffer Tekin ‘müşteki’ oldu

İki kez müebbet hapis cezası alan Muzaffer Tekin ‘müşteki’ oldu



Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, dün öÄŸle saatlerinde ÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayı’na geldi. Tekin, Ä°stanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Savcı Mesut Erdinç Bayhan’a müÅŸteki sıfatıyla ifade verdi.

Tekin ifadesinde, Ä°stanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verdiÄŸi 12 sayfalık suç duyurusu dilekçesini tekrar ettiÄŸini söyledi.

Tekin suç duyurusunda, Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi BaÅŸkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami HaşıloÄŸlu, duruÅŸma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat TaÅŸkın, Mehmet Murat DalkuÅŸ ile soruÅŸturma savcısı Zekeriya Öz’den ÅŸikayetçi oldu.

Tekin, ÅŸikayetçi olduÄŸu hakim ve savcıların ÅŸu suçlardan cezalandırılmasını istedi: Cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüÄŸü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine baÅŸka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teÅŸebbüs etmek, görevi kötüye kullanmak, deliller üzerinde tahrifat, gerçek dışı ve usûlsüz delil temin etmek, iddianamede yer almayan suçlamalara iliÅŸkin belgelere dava klasörlerinde yer vererek ve basına sızdırarak, deformasyon haberlerin çıkmasını saÄŸlayarak, adil yargılamayı etkilemeye teÅŸebbüs.

Savcılığa sunulan dilekçede “Bu süreçte çok sanık ağır hastalıklara yakalanmış, intihar etmiÅŸ, ailelerinin hayatı kabusa dönmüÅŸtür. Muzaffer Tekin de bu sürecin maÄŸdurlarından olarak yapılan haksızlıklara dayanamamış ve pankreas kanserine yakalanmıştır. Åžu an kanserle mücadele eden Muzaffer Tekin’i ve ailesini maÄŸdur edenlerin adaletin tecellisi için adalet namına yargı önünde mutlaka hesap vermesi gerekmektedir” denildi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Tekin, “Bir ÅŸer yapılanmasından bahsediliyor ise bunun sadece Emniyet ayağı ile yetinemezsiniz. Mutlak yargı ve maalesef medya içindeki birtakım odaklarının da ortaya çıkarılması düÅŸüncesindeyim” dedi.

Tekin, Ergenekon sanığı Osman Yıldırım’ın birileri tarafından kurgulandığı ve kendisini suçladığı iddiasını tekrarladı.

Ä°ki kez müebbet hapis cezası aldı

Muzaffer Tekin, ‘Danıştay cinayeti ve hükümeti devirmeye teÅŸebüs suçlarından’ birer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, devletin güvenliÄŸine iliÅŸkin belge bulundurmak gibi suçlardan 117 yıl hapis cezası almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.